Over Streekomroep de Kempen

Streekomroep de Kempen is een lokale omroep in Brabant, die radio- en tv-uitzendingen
verzorgt voor de Kempische gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De  Mierden.
( ca. 80.000 inwoners )

Doel Streekomroep de Kempen
Het uitzenden van radio- en tv-programma’s .De programma’s zijn gericht op de in de gemeenten levende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke behoeften Er wordt gewerkt  met een wisselende groep vrijwilligers.  

De aard van de programma’s moet voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door de overheid die de vergunning tot uitzending heeft verleend.

Radio

De radio-uitzendingen met muziek en informatie zijn 24/7 te beluisteren op de frequenties 97,2 Mhz en 105,7 Mhz. In de gemeenten Eersel, Bladel, Bergeijk en Reusel-De Mierden is KempenFM ook op de kabel te vinden op 94,4 Mhz.

Voor meer informatie en actuele (programma) informatie zie website: www.kempenfm.nl

\Voor meer informatie en actuele (programma) informatie zie website: www.kempenfm.nl

TV

KempenTV zendt 24/7 zeer gevarieerde videocontent uit via de kabel.
Bekijk het overzicht providers en kanalen.

In het weekend start elk uur een soort journaal met diverse filmpjes over gebeurtenissen in de dorpen, aangevuld met diverse informatieve video’s en aangeleverde content van lokale partijen waaronder PiusX-TV. De doordeweekse uitzendingen zijn gevuld met langere reportages en registraties en herhalingen.

Organisatie
Streekomroep de Kempen is bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als Stichting Streekomroep de Kempen (SdK). De vergunning voor de uitzendingen is verleend door het Commissariaat van de Media (CvdM). KempenTV is aangesloten bij de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).
Er is een bestuur met diverse leden en een pbo-raad (programma-beleidbepalend orgaan) dat inhoudelijk de programma’s toetst. Alle omroepen moeten voldoen aan de wettelijke ICE- norm (Informatie, Cultuur en Educatie).
De leden van de pbo worden door de gemeenten benoemd en vertegenwoordigen diverse ‘stromingen’ in de gemeenschap zoals: kunst & cultuur, levensbeschouwelijk, sport & recreatie, werkgevers, werknemers, maatschappelijke zorg & welzijn, minderheden, agrarische sector en onderwijs & educatie.

Locatie

De studio bevindt zich in de kelder van gemeenschapshuis Den Tref in Hapert. Er is daar een radio- en tv-studio met een aparte technische- en redactieruimte. Bij Den Tref staat ook de zendmast voor uitzendingen via FM en de digitale aansluitingen naar diverse providers op het kabelnetwerk.

 

Studio KempenTV
Alexanderhof 7
5527 EH Hapert
T 06-813 86 350