Over KempenTV

Streekomroep de Kempen is een lokale omroep in Brabant, die radio- en tv-uitzendingen
verzorgt voor de Kempische gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De  Mierden.
( ca. 80.000 inwoners )

Doel Streekomroep de Kempen
Het uitzenden van radio- en tv-programma’s voor de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Ze zijn gericht op de in de gemeenten levende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke behoeften. Deze worden geheel verzorgd door een grote wisselende groep vrijwilligers.  

De aard van de programma’s moet voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door de overheid die de vergunning tot uitzending heeft verleend.

Radio
De radio-uitzendingen zijn te beluisteren onder KempenFM. KempenFM geeft 24 uur per dag muziek en informatie en zendt uit op de frequenties 97,2 Mhz en 105,7 Mhz. In de gemeenten Eersel, Bladel, Bergeijk en Reusel-De Mierden is KempenFM ook op de kabel te vinden op 94,4 Mhz.

Voor meer informatie en actuele (programma) informatie zie website: www.kempenfm.nl

TV
KempenTV zendt 24 uur per dag zeer gevarieerde videocontent uit via de kabel.
Bekijk het overzicht providers en kanalen.

Elk weekend zenden we een tv-journaal uit, waarin in ongeveer een uur, diverse filmpjes getoond worden van gebeurtenissen uit de dorpen van de genoemde gemeenten, aangevuld met diverse informatieve video’s en aangeleverde content van lokale partijen waaronder Pius-X TV. De doordeweekse uitzendingen zijn gevuld met diverse langere reportages en registraties. 

Organisatie
Streekomroep de Kempen is bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als Stichting Streekomroep de Kempen (SdK). De vergunning voor de uitzendingen is verleend door het Commissariaat van de Media (CvdM) en is aangesloten bij de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).
Er is een officieel bestuur met diverse leden en verder een pbo-raad (programma-beleidbepalend orgaan) dat inhoudelijk de programma’s toetst. Alle omroepen moeten voldoen aan de wettelijke ICE- norm (Informatie, Cultuur en Educatie).
De leden van de pbo worden door de gemeenten benoemd en vertegenwoordigen diverse ‘stromingen’ in de gemeenschap zoals: Kunst & Cultuur, levensbeschouwelijk, Sport & Recreatie, werkgevers, werknemers, maatschappelijke Zorg & Welzijn, minderheden, agrarische sector en Onderwijs & Educatie.

Locatie

De studio bevindt zich in de kelder van gemeenschapshuis Den Tref in Hapert. We hebben daar een radio- en tv-studio en een technische- en redactieruimte. Bij Den Tref staat ook de zendmast voor uitzendingen via FM en de digitale aansluitingen naar diverse providers op het kabelnetwerk. 

Studio KempenTV
Alexanderhof 7
5527 EH Hapert
T 06-813 86 350