Video afspelen

Nieuws

Eervolle onderscheiding voor Will DeKoninck

16-04-2023

Op zondag 16 april mocht ik, burgemeester Arina Callewaert, een gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding uitreiken aan Will DeKoninck. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk in de Gemeente Bergeijk.
 
Will DeKoninck, in 1949 geboren in Bergeijk, is een vrijwilliger in hart en nieren. Met zijn camera legt hij al vele jaren (vrijwel) alle evenementen vast in onze gemeente (zoals KPJ de Zeskamp, de Bonte Stoet, het Ploegfestival, wielerrondes etc.). Zijn passie voor filmen is begonnen toen hij na zijn pensionering vrijwilliger werd bij LommelTV. Op een later moment is hij ook aan de slag gegaan bij BLOS en daarna bij Kempentv. Will vindt het leuk om verschillende mensen voor zijn camera te zetten. Ook is hij bereid om startende cameramensen of presentatoren onder zijn hoede te nemen.
 
Will wordt gewaardeerd om zijn prachtige documentaires over o.a. natuur, heemkunde, gilden en de Ploeg. Daarnaast maakte hij talkshows zoals het Kempisch uurtje en Koerskaffee en verschillende wieler- en muziekprogramma’s. Ook maakte hij een indrukwekkend programma met Piet Lepelaars over diens naderende einde. Trots is hij op zijn reportages van de bezoeken van Prinses Beatrix en Pieter van Vollenhoven aan de Ploeg.
Op dit moment werkt hij aan een achtdelige serie over mensen met een beperking.
 
De uitreiking van deze onderscheiding vond plaats tijdens het evenement de Crazycrossbergeijk, waarbij Will sinds 2014 betrokken is.
Burgemeester spelt onderscheiding op bij Will DeKoninck
Will DeKoninck toont trots zijn onderscheiding

Debatavond over de toekomst van het platteland

08-03-2023

Met het oog op de komende verkiezingen Provinciale Staten is vorige week een debatavond georganiseerd.

Vier kandidaat statenleden Fiona Bijl (PvdA), Daan van den Broek (GroenLinks), Stefanie Valders (Belang van Nederland) en Johan van Dommelen (BBB) discussieerden over de toekomst van het platteland.

Het debat is geregistreerd en wordt uitgezonden op KempenTV.

Zondag 12 maart van 19:00 – 22:00 uur.

Maandag 13 maart van 14:00 – 17:00 uur.

Dinsdag 14 maart van 19:00 – 22:00 uur.

Politiek debatavond

Ontroerende interviews op Kempen TV over dementie ​

29-01-2021

Op verzoek van, en in samenwerking met Regiegroep dementievriendelijke gemeente Eersel, maken Chris Kinders (74) uit Eersel en Will Dekoninck (71) uit Lommel voor Kempen TV een achtdelige serie over: Dementie…mogelijkheden bij een veranderende werkelijkheid.

Lees verder